Trump će puuuuuno bolje koristiti mozak od Obame

Razmišljanja

20161117nakedtrumpSedam i petnaest. A nijedna slobodna novina! Banda besposličarska, zgubidani najobičniji kojima je čak i prva dnevna rečenica laž: “Ne mogu sad draga, već kasnim na posao…“, pa se sjate oko sedam u “moju” birtiju i popale onih desetak što friških, što jučerašnjih ili prekjučerašnjih tiskovina čekajući da im konobarica donese “kratku i mali“.
Dok sam ulazio pratili su me očima preko ruba novina skrivajući krezuba usta, sigurno u pokvarenom naslađivanju raširena od uha do uha, “Tko nam to danas kasni?

Kulerski, jutros mi se ne čitaju novine stilom, sam prekopavao neuredno naslagane prastare dnevne kladioničarske ponude po šanku moleći Boga da se među njima skrio kakav magazin i usput proklinjući suprugu što se jutros tako rano probudila pa me zadržala tih prokleto važnih, najvažnijih dnevnih, deset minuta. Deset minuta koje odlučuju koja će me tiskovina dopasti, odnosno koje odlučuju hoće li “po meni” Trump biti fašist ili spasitelj.

Među kladioničarskim smećem proviri tvrdi, lijepo tiskani prospekt “TREĆA DOB: Ateroskleroza i mozak, cirkulacija u starijih osoba”. Uzeo sam ga s vrhunski odglumljenim – baš sam tebe tražio – pokretom i sjeo za stol razmišljajući kako je još jučer sigurno bio u rukama prave osobe, nekog penzionera koji se zbog loše cirkulacije danas nikako ne uspijeva sjetiti gdje je ono popio kavu i posijao prospekt. Ili je možda, jadnik, već u “koji prospekt” fazi?

I dok sam ga nezainteresirano čituckao, hineći vrhunsku zainteresiranost, u oko mi upadne rečenica: “Dobra moždana cirkulacija osigurava dobre moždane funkcije.” Heureka! Prosvjetljenje!

Svi govore kako Trump ima “male prste”. Obama je crnac, ako i ima “male prste”, za prosječnog bijelca su oni dugi. A za Trumpa su duuuuugi. Trumpu je, dakle, s tri tinejdžerice i pet Viagri moždana cirkulacija bolja od Obamine. I to dok ovaj gleda Schindlerovu listu. Trump će, dakle, puuuuuno bolje koristiti mozak od Obame!

I sva ova mudrost bez “pomoći” Jutarnjeg ili Večernjeg! Hvala ti draga! Hvala ti što si se jutros ranije probudila! Hvala ti što si me zadržala onih deset minuta da ti nalakiram nokte na nožnim prstima koje već godinama od pretilosti ne vidiš, a desetljećima ne uspijevaš dosegnuti! Hvala ti draga, jer napokon razmišljam… vlastitom glavom.

Illma Gore

Post Author: Boris Traljić

NE PROPUSTITE...